Ritmo lento. Carmen Martín Gaite

12 01 2010

No és el llibre que més m’ha agradat d’aquesta autora, però una vegada més Carmen Martin Gaite treu el seu talent retratant personatges. Una gran observadora del món i de la gent i segurament una gran coneixedora de les depressions i de les angoixes.

La història de David, explicada per ell mateix a base de retalls i de la seva relació amb altre gent, és la historia d’una persona diferent, d’algú que camina per la vida  amb un ritme propi, fora de tota norma, amb una cadència que no s’ajusta als cànons establerts de la hipòcrita societat espanyola dels anys 50-60. Té  una lògica pròpia , neta, però incompatible amb la vida considerada normal en societat. Es veu diferent i això l’aparta encara més de la gent que l’estima, que per altra part, l’accepta tal com és.

La malaltia, que plana en tot moment per sobre del personatge acompanya la pregunta del milió:  la seva manera de fer el porta a la depressió o la depressió és la causa de la seva manera de fer?

Acaba com el rosari de l’Aurora, com moltes vides. Dur i difícil de pair tot plegat

Atres opinions a la xarxa:

Alena Collar

l’argument


Accions

Informació

3 responses

12 01 2010
oscar

No és de les autores que més enganxat em té però, reconec, que quan ha caigut un llibre d’ella a les meves mans; no s’ha quedat per llegir. Anoto com a possibilitat futura.

12 01 2010
kweilan

A mi m’agrada molt.

14 01 2010
Eva

Iniciem la llista!!!
Fins aviat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: