Els més venuts, els més llegits, els més clicats.

24 04 2011

Els malalts de llibres vivim St Jordi com una festa nacional. Tothom trafica amb el material amb el que alguns ens alimentem tot l’any. Els diaris publiquen estadístiques dels costums lectors i els telenoticies van plens d’imatges de gent remenant i comprant llibres. Els autors declaren que, tot i la marató que suposa anar de parada en parada a signar llibres, agraeixen aquest contacte amb els lectors que s’hi acosten. Els llibreters es posen de gala per recomanar el millor llibre per a cada client. Tots plegats, per un, dia ens fem la il•lusió que la lectura és un fet quotidià, tot i saber que la majoria de libres que es compren no es llegiran.

Tornem a casa amb els peus baldats de ramblejar, una bossa plena de llibres que fa dies que dúiem al cap i un somriure que estarà dies a esfumar-se. I avui tots cuitem a mirar quina és la llista dels més venuts, en la que comprovo amb satisfacció estratosfèrica que hi ha un dels meus autors preferits, en Javier Marías. Felicitats als autors, editors, agents literaris, traductors i correctors que han fet possible aquests èxits individuals, felicitació que faig extensiva a tots els que no apareixen a la llista però que s’han fet visibles en el mapa immens de llibres publicats.

Però jo segueixo reclamant la llista dels més llegits. No podríem fer una enquesta d’aquí a 3 mesos preguntant qui s’ha llegit el que ha comprat o li han regalat per St Jordi?

De moment us deixo la llista dels més clicats ( amb diferència abismal) en aquest raconet de blog durant l’últim mes. No apareixen en la llista dels més venuts, però m’hi jugo un pèsol que serien, tots tres, en la reclamada llista dels més llegits:

(punts de llibre que ja fan cua per ser utilitzats)


Accions

Informació

5 responses

24 04 2011
Màgia

Completament d’acord! És cert que el Sant Jordi es viu per als amants de la lectura com una festa grossa, i que fa goig veure els carrers plens de llibres subjectes a formar part de la llista de pendents que creix i creix sense parar…

Però també coincideixo amb el fet que no té sentit comprar llibres si després no es llegiran, i que he sentit nombroses queixes de companyes i amigues que diuen que “no saben quin llibre comprar al seu xicot perquè cada any en compren un que no es llegeix”. Podem parlar d’hipocresia, de falses aparences, de fer veure que tots som uns grans lectors només per un dia?

És la cara oculta d’un dia preciós que ha esdevingut, com un munt de festes, una cita disfressada de bones intencions però al cap i a la fi consumista per a molts. És una llàstima… però sempre ens salva pensar que no tothom li atribueix aquest matís i que encara hi ha moltes persones que, un cop acabat el dia, començaran amb avidesa la lectura que han escollit per aquest any.

Bona Pasqua!

24 04 2011
Mireia

Potser teniu raó i el dia de Sant Jordi és el dia dels llibres oblidats, no llegits, no oberts , no olorats però si amb això donem una mica d’aire als llibreters, que aquest dia fan una bona caixa, benvingut sigui. Els lectors habituals ja gaudirem de la lectura tot l’any, tranquil·lament, sense pressa…
Tot i això, m’agrada veure les parades plenes de gent i llibres en contacte.

25 04 2011
kweilan2

Molts dels llibres regalats no es llegiran potser. Tens raó quan reclames una llista dels més llegits però això potser és més complicat. Bon apunt!!!

24 04 2012
Balanç de Sant Jordi « Viu i llegeix

[…] per complir la tradició de la casa, ens seguirem preguntant quins són els més llegits, i també per no perdre el costum,  us deixo […]

24 04 2013
Viu i llegeix

[…] aqui la llista dels més clicats del 2011 i dels més clicats […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: