La tendresa dels llops. Stef Penney

4 04 2012

Una novel·la d’aventures dels primers colons americans , on l’aventura més intensa és el viatge interior que fan els personatges tot trobant-se a ells mateixos. La Sra Ross és una dona diferent, que té un passat molt viscut, fascinada per la història de Frankenstein ( novetat editorial del moment)  i que no dubta en deixar la relativa calma de casa seva per seguir un fugitiu que li fa pensar en el monstre incomprès de la literatura anglesa. Creuen boscos i planúries de gel en busca de la veritat i del seu fill, sense importar-li gens ni mica el que hi dirà la societat . I en William Parker, amb el seu posat rude i curtit per tot, li mostra la força de la veritat i la tendresa dels llops, que no ataquen si no es veuen amenaçats. Entre tots dos es van creant subtils lligams que van creixent poc a poc fins a convertir-se en autèntica amistat.

Tota la novel·la està esquitxada de personatges curiosos. Tots tancats en si mateixos enmig d’una societat duríssima, la dels colons del nou món, que lluitaven per fer-se un lloc lluny de la seva Escòcia petita verda i humida. Ara lluiten contra ells mateixos en grans planúries blanques, immenses, fredes i que no perdonen ni un petit error.  Tot i així es troben amb que la societat és, a vegades, més dura que el propi clima.

Venjances ,amors prohibits, silencis, tenacitat, honor, por, foteses i grandeses : tot es barreja i  forma una història que et captiva. Tanques el llibre amb la mitja esperança de que es fa justícia: tota l’energia per buscar la veritat acaba transformant-se en una nova força per seguir lluitant en aquesta terra freda i difícil on els colons segueixen perseguint oportunitats i una nova vida sense perdre la dignitat.

El que en diuen per la xarxa

A l’espolsada

a Quadern de mots

a Tinta xinesa

Ocellz


Accions

Informació

2 responses

4 04 2012
Quadern de mots

Em va agradar moltíssim, és d’aquelles lectures plaents amb bona trama, bons personatges i un ambient encisador.

8 04 2012
margalovi

Jo el vaig llegir fa molt de temps, i en tinc un bon record, com una novel·la ben escrita, amb una història diferent. Em va sorprendre la valentia de la dona, les condicions de vida tan dures. Hi ha moltes novel·les americanes que ens mostren la vida dels colons, tan allunyada de la nostra realitat. Els emigrants d’aquí, malgrat haver abandonat casa seva i haver de lluitar per fer-se un lloc en una altra societat, no crec que hagin hagut de lluitar amb la natura en estat pur com transmeten les novel·les americanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: