Retrats. Joan Tomás

10 11 2012

Ahir a al galeria Anaglifos de Barcelona es va presentar un llibre de fotografia: petit, baratet i molt ben editat

Ahir a la galeria Anaglifos de Barcelona es va inaugurar una exposició de retrats(oberta fins el 7 de desembre)

Ahir a la galeria Anaglifos de Barcelona es va aplegar una colla de gent ( entre tots els que érem segur que hauríem pogut aixecar un castell ben gran amb el folre i les manilles oportunes) per veure, mirar i admirar els retrats del fotògraf Joan Tomás.

Diuen que en Joan experimenta i arrisca amb noves tècniques. El que li passa a en Joan és que és una mica gamberro i repetir sempre el mateix l’avorreix sobiranament, el terra li tremola sota els peus contínuament i si no es mogués fent coses noves segurament s’enfonsaria com en unes “tierras movedizas”. La seva biografia diu que als 11 anys feia fotos amb una instamàtic i als 12 ja tenia un laboratori de fotografia muntat al traster de casa. Diuen fonts ben informades que durant anys, el lavabo de la casa va fer olor de revelador i que cada vegada que un s’anava a dutxar havia de mirar si hi havia negatius penjats fent companyia al gel de dutxa. Altres parlen de que de ben petit va caure en una marmita de revelador, i això li va donar aquella mirada absent que sempre busca la foto que ens revela alguna cosa de dins seu. No sé quants píxels té la seva retina ni quants megues de RAM del seu cervell estan dedicats a emmagatzemar les fotos que no ha fet mai. Les que ha fet i ens mostra , tenen vida. Hi ha vida en els retrats en si , en els que mirades i mans parlen per si soles. I també hi ha vida en la manera que ha escollit de combinar les fotos de l’exposició. Grans retrats en blanc i negre i quatre collages de fotos quasi minúscules enllaçades per un fil conductor que només està en el cap de’n Joan , però quan et poses a mirar tens el perill de caure hipnotitzat per la munió de mirades instantaneïtzades que gairebé foraden.

La seva pàgina web amb poques paraules i moltes fotos,  m’agrada especialment el retrat del Tete Montoliu

A la foto, el retratista retratat

Making of de l’exposició


Accions

Informació

One response

10 11 2012
Marga Losantos (@MargaLosantos)

Les teves paraules, igual que les fotos del fotògraf, tenen vida, i la transmeten, i la contagien. Aconsegueixes, com sempre, que vinguin ganes d’anar a veure l’exposició i llegir el llibre, encara que sigui un llegir diferent del que fem habitualment. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: